Vryleve start in 2017 met veiligheidskeuring

Voor woningen bestaat nog geen wettelijke verplichting tot periodieke keuring. Als verhuurder van woningen is Vryleve  verantwoordelijk voor een veilige woning. Daarom starten we in 2017 met veiligheid keuringen.

Om de 10 jaar een keuring  van binnen installaties

Ons doel is elke woning om de 10 jaar te keuren. Startend met de oudste woningen willen we binnen 10 jaar alle woningen de eerste keer gekeurd te hebben. We plannen de keuringen  tegelijk met het periodiek onderhoud aan de verwarmingsinstallatie. Zo hebben de huurders in kwestie er zo min mogelijk overlast van. Geas Energiewacht voert de keuringen uit. Bij de keuring wordt gekeken naar de binnen installaties. Dit zijn de gasinstallatie en  de elektrische installatie  en wat hiermee verbonden is.

Eerste 145 woningen in 2017

Van de circa 145 huurwoningen waarin de installaties dit jaar op veiligheid gekeurd worden belt het uitvoerende bedrijf (Geas Energiewacht) de huurders voor een afspraak. Dit gebeurt tussen 17.00 uur en 19.00 uur. De periodieke controle van de CV en de keuring samen duren ongeveer een uur.

Wat kunt u zelf doen om onveilige situaties met installaties en apparaten te voorkomen?

Als u vermoed dat er storingen zijn in de gasinstallatie of elektrische installatie, meld deze dan via Mijn Vryleve. Is het spoedeisend, bel ons dan op 0316-543741.

Kijk uw apparaten regelmatig na. Als u de koperdraden van de snoeren ziet, vervang dan het snoer of de stekker. De apparaten kunnen kortsluiting en brand veroorzaken. Kijk regelmatig de rubberen gasslang aan uw gaskookplaat na. Deze moet u elke 5 jaar vervangen om gaslekkage te voorkomen.

Vragen?

Heeft u vragen over de veiligheidskeuring? Neem gerust contact met ons op via wonen@vryleve.nl.