Op vrijdag 5 oktober werden drie woningen aan de Hoogeweg in Pannerden voorzien van vloerisolatie met de naam ‘Icynene’. De isolatie is redelijk nieuw in Nederland en werd aangebracht door de firma Duits. De bewoners hebben bijna geen overlast ervaren van de werkzaamheden. Al het komende stookseizoen kunnen de bewoners van de vloerisolatie profiteren en hebben zij lagere stookkosten. De bewoners hadden comfortklachten - koude voeten en benen – die nu volledig verholpen zijn.

Bij goed resultaat volgen nog 250 woningen

In april 2018 is dit type vloerisolatie aangebracht in de drie woningen in het naastgelegen blok aan de Hoogeweg door de firma Isolatie.com. De ervaringen hiermee waren positief. Vryleve vergelijkt zowel de werkwijze als het effect om een goede keuze te kunnen maken voor het vervolg. Tevens brengt Vryleve in kaart wat de staat van de riolering is om zo nodig tijdig ingrepen te doen. Ongeveer 250 woningen staan voor volgend jaar gepland voor het isoleren van de begane grond vloeren.

Wat is Icynene?

Dit type vloerisolatie wordt aan de onderzijde van de begane grond vloer gespoten en zet uit. Er moet dus wel een kruipruimte aanwezig zijn met voldoende ruimte. Dit materiaal heeft technisch erg goede eigenschappen. De uitzetting komt tot stand door een reactie met water, zodat het geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Vragen?

Heeft u over dit nieuwsbericht vragen, neemt u dan gerust contact op met Martin Haverkamp of een collega via 0316-543741.

foto1foto2foto3_gedrfoto4_gedr