In het voorjaar en de zomerperiode gebeurt er veel buitenwerk aan en rond onze huurwoningen. Planmatig onderhoudsklussen die geruisloos verlopen, zoals schilderwerk en dak vervanging. En ook klussen waar de bewoners overlast bij ervaren, bijvoorbeeld kozijnenrenovatie en groot onderhoud aan vloeren en gevels. Wij doen  ook veel buiten inspecties  en toezicht in deze periode. ‘Technisch weer’ zeggen we dan gekscherend als collega’s onderling.

Dit jaar krijgen de bewoners van 28 woningen aan de Fazantstraat, Graaf Ottoweg en Patrijsstraat het behoorlijk voor de kiezen. Er komen mooie nieuwe kunststof kozijnen in het huis. Daarbij nemen we de ontbrekende stukken isolatie meteen mee. Als laatste plannen we het schilderen van de kozijnen van de berging.

Op papier zag de planning er goed uit. Op een bewonersavond en schriftelijk waren alle huurders netjes op de hoogte gesteld. En toen begon het. Bedrijven die ons in de steek lieten zodat de zonwering en rolluiken niet op tijd weg waren. Materialen die opnieuw besteld moesten worden. De startweek vol in de regen. Daarna een week zinderende hitte. Kortom, niet echt ‘technisch weer’ . Weg strakke planning!  Al met al kostte het veel extra werk om het project weer op gang te krijgen.

Wij beseffen dat we de 28 huurders vaker lastig moeten vallen. We danken hen dan ook voor het geduld en het begrip voor alle tegenslag. Het resultaat tekent zich af en mag er zijn. Het gevelbeeld is erg mooi en we schatten in dat de huurders door de verbeterde isolerende werking minder energiekosten per maand gaan betalen. Bovendien komen we de huurders niet meer lastig vallen voor schilderwerk. Alleen voor de berging, want dat schilderwerk hebben we nu maar even uitgesteld.......

Gelukkig is er nog een stuk zomer met voor iedereen  ‘technisch weer’. Geniet ervan!