Deze week ging de bouw van start van 18 woningen in Herwen op twee locaties. Aan de Kosterijpad, tegenover de kerk, is de grond uitgegraven voor de fundering voor een rij van 5 woningen. Het tweede bouwterrein ligt aan de Berkhaag/Antoniusstraat. Hier is uitgegraven voor de fundering en worden de palen geboord. Daar komen 13 woningen verdeeld over 3 blokken.

berkhaag_1   kosterijpad_10

Kleine woningen

Er is veel vraag naar kleine betaalbare woningen, ook in Herwen. Veruit de meeste nieuwe huurders van Vryleve zijn kleine huishoudens van één of twee personen. Vandaar dat 14 van de 18 woningen uitgevoerd worden met één slaapkamer, de badkamer en het toilet op de begane grond. Op de verdieping onder de kap is een mogelijkheid een tweede slaapkamer te maken. De vier woningen die aan de Berkhaag gebouwd worden krijgen boven twee slaapkamers en de badkamer, ook hebben ze een zolderverdieping. Twee van deze vier woningen worden via Klomps Bouwbedrijf b.v. verkocht.

Belangstelling

Heeft u belangstelling voor het huren van een woning? Informeer er naar bij het team Woondiensten, telefonisch (0316-543741), per mail (wonen@vryleve.nl), persoonlijk aan de balie (maandag tot en met donderdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur), of via deze site.