Het proefmodel van de HABwoning, die vanaf begin april 2017 aan de Markt in Lobith heeft gestaan, is op 14 mei 2019 in opdracht van PLEKvoor en Vryleve gedemonteerd en vervoerd naar Soesterberg. Daar krijgt de modulaire duurzame woning een tweede en wellicht ook derde leven. 

ProefHAB goed bezocht

In de 2 jaar dat de ProefHAB aan de Markt in Lobith heeft gestaan is deze goed bezocht. Veel mensen hebben kennis kunnen maken met deze nieuwe vorm van wonen voor één- en tweepersoons huishoudens. We kregen veel visite: niet alleen mogelijke bewoners, ook collega sociale verhuurders en medewerkers van bedrijven en gemeenten. 

Tijdelijke vergunning liep af

Voor het realiseren van de ProefHAB had Vryleve van de voormalige gemeente Rijnwaarden een tijdelijke omgevingsvergunning van 2 jaar gekregen. Deze liep af en er werd een vervangende plek gevonden in Soesterberg in de provincie Utrecht. PLEKvoor, de samenwerkingspartner van Vryleve, gaat de woning verhuren en in latere instantie verkopen.

Realisatie HABwoningen

Vryleve blijft in gesprek met de gemeente Zevenaar om te kijken waar dit nu beproefde en populair gebleken concept modulaire woningen gerealiseerd kunnen worden.  Meer informatie over de HABwoning vindt u hier.