Het is intussen al ruim zeven maanden dat we in een ‘andere’ wereld leven. Een wereld die volledig in de ban lijkt van het virus. Het lijkt onmogelijk om je daar even los van te maken. Als je de tv aan zet, in de krant kijkt of naar de radio luistert komt het onderwerp zeker langs. En bijna altijd vanuit een negatieve invalshoek. ‘Die keuze is niet goed’, ‘dat mag niet meer’, ‘is dat wel zo’ en ga zo nog maar even door.

Maar gelukkig zijn er nog steeds mensen die kansen zien, die zich niet in de put laten praten en in een hoekje zitten af te wachten tot het allemaal voorbij is. Zo ook de initiatiefnemers van de burendag in ons gebouw De Schans, die voor elk probleem wat opdook wel een oplossing zagen. Elk jaar hebben we een burendag, dus ook in 2020!

Als een tent niet kan vanwege de 1,5 meter én het is te koud om met elkaar buiten te zitten dan is dat natuurlijk jammer. Maar burendag is burendag. Dus dan wordt er gezorgd voor een serveerwagen waarop het gebak, chocolaatjes, koffie of thee naar een ieder thuis wordt gebracht. Klasse!

Die zelfde positieve inslag zie ik ook bij onze medewerkers die bij u op bezoek komen. De onderhoudsdienst die de reparaties bij u uitvoeren en de medewerkers van woondiensten, die o.a. zorgen voor de opnames bij mutaties en de nieuwe verhuringen regelen. Natuurlijk maken zij zich best zorgen over hun gezondheid. Zij houden ook de berichtgevingen rondom het virus bij.  

Berichtgeving die voor hen geen reden is om te twijfelen of ze hun werk nog wel willen uitvoeren, maar waardoor ze op zoek gaan naar mogelijkheden om toch veilig hun werk te kunnen doen. Vandaar dat, zoals u elders ook op de site kunt lezen, zij nu aangeven het liefst alleen in een ruimte willen werken. Soms is het onvermijdelijk dat je met zijn tweeën in dezelfde ruimte bent, geen probleem, maar dan wel graag beiden een mondkapje op.

Want - én dat is onveranderd - een ieders gezondheid staat voorop.

Dirk Hoogland