Op dinsdag 9 oktober aanstaande start het Welkomhuis in sociaal cultureel centrum De Cirkel aan de Claudius Civilisstraat 2 in Pannerden een sociaal trefpunt voor inwoners van de gemeente Zevenaar. Mensen vinden hier een luisterend oor, nieuwe contacten en hulp bij hun activiteiten. Ter kennismaking kunt u in september en oktober 2018 meedoen aan een workshop op locatie. Meedoen in het Welkomhuis kost niets en bezoekers hoeven geen WMO-indicatie te hebben.

 

Wat is het Welkomhuis?

Het Welkomhuis is een sociaal trefpunt, waar activiteiten plaatsvinden in een huiselijke en ontspannen sfeer. Het is een initiatief van een aantal inwoners uit de gemeenten Zevenaar en de voormalige gemeente Rijnwaarden. Bezoekers uit de hele (nieuwe) gemeente Zevenaar zijn welkom.

Het Welkomhuis wil mensen die psychisch kwetsbaar zijn of moeite hebben met het vinden van bezigheden, een plek bieden waar ze een luisterend oor vinden, andere mensen leren kennen, kunnen ontdekken wat ze willen en kunnen.

Het Welkomhuis wordt mogelijk gemaakt met financiële steun van gemeente Zevenaar, het Kansfonds en het Oranjefonds.

 

Wat biedt het Welkomhuis?

 Wil je meer sociale contacten? Het Welkomhuis bied je de kans om andere mensen te leren kennen. Samen koffie drinken, spelletjes doen, je computervaardigheden vergroten. Er worden groepsgesprekken gevoerd, en je kunt er regelmatig samen eten. Talenten stimuleren en geloven in de kracht van mensen staan voorop. Daarom gaan we ook cursussen verzorgen.

De bezoekers gaan ontdekken welke activiteiten het beste bij hem of haar passen. Dat kan iets zijn binnen het Welkomhuis zelf, of in De Cirkel, of ergens anders op het Gelders Eiland.  Als vrijwilligerswerk tot de mogelijkheden behoort, bieden we ondersteuning bij het vinden van passend werk.  Mensen moeten niets, maar worden wel uitgedaagd om iets te ondernemen. Er is voor een aantal uren een beroepskracht beschikbaar die de doelgroep goed kent en vrijwilligers ondersteunt in hun werk. Zoek je nog vrijwilligerswerk kom ook dan eens binnenlopen. Er is van alles mogelijk.

 

Waar en wanneer is het Welkomhuis open?

Het Welkomhuis is te vinden in Dorpshuis De Cirkel, Claudius Civilisstraat 2, 6911 AW te Pannerden. De koffie en koekjes staan klaar! De openingstijden zijn:

-       dinsdag en donderdag   : 12.30u - 16.30 uur

-       woensdag                    : 09.30u - 12.00 uur.

In september en oktober 2018 worden enkele workshops gegeven op diverse locaties.

 

Nadere informatie en vragen

Voor vragen en informatie kunt u terecht bij de voorzitter, mevrouw Tonnie Gevers via 0316-330135 of acgevers@hetnet.nl of bij de projectleider, Jennifer van Leur via 06-12110878 en jennifervanleur@zorgbelanggelderland.nl.

Vryleve is in contact gekomen met Stichting Welkomhuis vanuit de Liemerse Uitdaging en biedt facilitaire ondersteuning.