De vakantie is voorbij. Even een andere omgeving zien en beleven zorgt voor ontspanning. En andere mensen ontmoeten en spreken zorgt voor een frisse kijk. “Mijn batterij is weer opgeladen”, hoorde ik een buurman zeggen. Mooi, dat we de opgedane energie voor een bepaalde periode kunnen opslaan. Het is nu de kunst deze energiereserve niet direct op te souperen en geleidelijk aan in te zetten. Niet te hard van stapel lopen en keuzes maken in wat we doen.

Met de energie die we verbruiken in huis – en op andere plekken natuurlijk – werkt het eigenlijk net zo. Wekken we energie op met zonnepanelen, dan is deze beperkt aanwezig en moeten we keuzes maken. En de opslag is lastig. En voor wie nog niet zo ver is en nog elektra van het net gebruikt: de beperkende factor blijft onze portemonnee. Het is bovendien handig keuzes te maken, zodat generaties na ons nog een leuk leven kunnen hebben.

Vryleve gaat de komende tijd volop aan de slag om de woningen steeds duurzamer te maken. En om ons kantoorpand energieneutraal te maken. Kijk maar eens verder onder ‘projecten’ op deze website en onder ‘duurzaamheid’. Dat doen we voor u als huurders en voor toekomstige generaties.

Heeft u in uw vakantie ideeën opgedaan die ons hierbij kunnen helpen, dan horen we die natuurlijk graag!