Wat kun je in een korte tijd SAMEN veel voor elkaar krijgen!

Dit ervaren wij als collega’s van Vryleve op dit moment weer bij het voorbereiden van onze jaarlijkse vrijwilligersactie Vryleve Doet.. Het begon als vraag aan iedereen in onze werkomgeving: huurders, dorpsraden en andere verenigingen en relaties in ons netwerk.  De Dorpsraad Pannerden gaf ons de Kinderboerderij in Pannerden door.

Op een koude januaridag troffen een paar vrijwilligers en medewerkers van Vryleve elkaar op de Kinderboerderij om te kijken wat er te doen is. Ja, voornamelijk onderhoudsklussen. Mmmm… beetje saai.  Na wat doorpraten kwam een wens naar boven: we zouden graag een konijnenheuvel willen hebben in het weitje. Maar ja, lukt dat wel in een ochtend? Daarop volgde aan beide kanten én onderling overleg en afstemming, googelen en mogelijkheden bekijken.

En uiteindelijk ligt er een werkschema voor vrijdagochtend 9 maart klaar. De konijnenheuvel gaat lukken! Plus de meeste onderhoudsklussen: schilderen van banken, hekjes en de hokken, paden verbreden en een nieuwe aanleggen en de bloemperken inplanten. De flyer en posters zijn klaar. Er worden materialen en sponsoren gevonden.  En zijn er rond de 20 enthousiaste vrijwilligers en een groep van 30 kinderen van basisschool ’t Scathe om te helpen aanpakken.

Het belooft weer een nuttige ochtend te worden. Wij hebben er veel zin in.  U bent van harte welkom!