In de vakantietijd staat het werk op een lager pitje. Daaraan zijn we gewend geraakt. Waar we de afgelopen anderhalf jaar aan hebben moeten wennen is “anders werken”. Soms lijkt dat van buitenaf op werken op een lager pitje, maar niets is minder waar!

Een greep uit wat er gebeurt bij Vryleve

We zijn met elf huishoudens intensief in gesprek geweest – en nog in gesprek - omdat hun woning aan De Vaargeul wegens verzakking gesloopt gaat worden. Met ruim een derde hebben we al een nieuwe woonplek gevonden. We bereiden vervangende nieuwbouw op de leegkomende plek voor.

We willen het contact verbeteren met statushouders, die huurders bij ons worden. Daarvoor zijn we een mooie samenwerking op het spoor gekomen, die we aan het uitwerken zijn. U hoort hierover binnenkort meer.

Het schilderwerk voor 2021 klaar. Ook het andere geplande werk is zo goed als klaar, zoals de nieuwe LED verlichting in appartementengebouwen. Onderhoudswerk voor de komende jaren staat strak in de planning, ook voor verduurzaming. Voor 2022 bereiden we de uitvoering van onderhoud voor. De verbetering van de brandveiligheid van gebouwen komt daarin uitgebreid aan bod.

Nieuwbouw op het laatste bouwterrein op Vierkenshof in Tolkamer is in de vergunningfase. En in samenwerking met de gemeente komt nieuwbouw op Waaijakkers in Aerdt stapsgewijs dichterbij. Op deze site en in magazine Welkom Thuis vindt u daar meer nieuws over zodra het beschikbaar is.

En natuurlijk blijven woningen opgezegd worden. We nemen afscheid van oude huurders, maken de woningen in orde voor verhuring en verwelkomen de nieuwe huurders. En het reparatiewerk gaat ook dagelijks gewoon door!

Gesloten en toch open

Telefonisch en online zijn we gelukkig steeds open geweest. Nieuwe technieken zoals op afstand werken, filmpjes, telefonische instructies en hygiëne maatregelen hebben ons daarbij geholpen. We hopen u vanaf de tweede week van september weer in ons kantoor te kunnen verwelkomen. Dat zal deels via vrije inloop kunnen en verder op afspraak. Hou deze site en social media bij voor updates.

Weekendje weg of op vakantie?

Loop een rondje door het huis om geen nare verrassingen bij thuiskomst te krijgen. Zijn apparaten bijvoorbeeld uit of van de ‘stand-bye’ stand af? Kaarsen uit? Het koffiedik uit de koffiemachine? Sleutels uit de binnenkant van voordeur en achterdeur gehaald? Veel plezier en goede reis!

En als u terugkomt is het niet onverstandig een minuutje de douche warm te laten lopen met een doekje over de kop. Zo voorkomt u stoomvorming en legionella besmetting. Je moet ook óveral aan denken!

Een fijne nazomer gewenst!