Het groot onderhoud van de eerste rij van 4 woningen van in totaal 15 aan het Jagerspad en Drijverspad in Lobith en van Hugenpothstraat in Aerdt is bijna klaar. Het dak en de kozijnen zijn vernieuwd en geïsoleerd. De huurders van de eerst aangepakte woning, meneer en mevrouw Huisman, zijn heel tevreden met het resultaat: een prima kwaliteit kunststof kozijnen, nette afwerking, fijne vaklieden en goede uitleg over wat ging gebeuren.

Huisman_voordeur    nieuwe_situatie_Jagerspad 

Eerste in serie: werk duurde langer

Hun woning was de eerste in de serie. Daarom heeft het werk bij de familie Huisman langer geduurd dan gepland. Op het terugplaatsen van de rolluiken na is het werk klaar. Bij het demonteren van de oude kozijnen aan de straatzijde bleek de funderingsbalk ook vervangen te moeten worden. In plaats van rond 17.00 uur in de middag was de woning daardoor pas om 23.00 uur ’s avonds wind- en waterdicht. “Ik heb vroeger zelf in de bouw gewerkt en weet hoe het gaat”, zegt meneer Huisman, “er kwamen nog werklieden bij, ze hebben alles keurig gedaan en afgewerkt”. De achterstand is door de aannemers Henku, Hülkenberg en Consolidated weer ingelopen en verlopen de werkzaamheden weer volgens planning.

Erg meegevallen

Achteraf vinden meneer en mevrouw Huisman dat de overlast van het werk meegevallen is. Ze konden gewoon thuis blijven. De kosten zijn voor de bewoners te verwaarlozen. “De gordijnen pasten nog allemaal, op het glas van de deuren hebben we mooie folie aangebracht. En we hebben meteen aanleiding om binnenshuis te sausen en schilderen”, aldus mevrouw Huisman.

Meer over dit project leest u hier