In de tweede en derde week van juli 2019 vernieuwt het bedrijf Gacon b.v. uit Nijmegen de afwerkingslaag van de galerijen in het woongebouw aan de Jan van Kleefstraat in Lobith. Een deel is al af. "Ziet er al mooi uit he", zegt een thuiskomende bewoner, "weer mooi strak en veilig". De opdracht is verstrekt door de Vereniging van Eigenaren (VvE), Vryleve stuurt de werkzaamheden namens de VvE aan.

Geen waterplassen meer

Onderhoud aan de galerijen stond al een tijdje op de planning. Na regenval bleven er steeds plassen op het beton staan. Dit leidde tot slippartijen en was gevaarlijk door kans op bevriezing en breuk van de bovenlaag. Gacon heeft de bovenlaag eerst glad geschuurd en gepolijst. Plassen horen daardoor tot het verleden. Daarna wordt in lagen de coating aangebracht. De laatste laag is een makkelijk reinigbare veilige anti slip laag.

Weinig overlast voor bewoners

Tijdens het werk kunnen de bewoners het grootste deel van de tijd gebruik maken van de galerijen. De coating wordt in gedeelten aangebracht, aanwonenden kunnen dan maximaal een uur niet over dat gedeelte van de galerij heen lopen. De bewoners worden hierover steeds geinfomeerd door de medewerkers van Gacon.

Heeft u vragen over dit werk? Bel dan met 0316-543741 en vraag naar Joop Wieland.

Coating_aanbrengen_JvKleef_5   Coating_aanbrengen_JvKleef_4   Coating_aanbrengen_JvKleef_3   Coating_aanbrengen_JvKleef_2   Coating_aanbrengen_JvKleef_1Deze foto's zijn gemaakt op 9 juli 2019.