Rondom Burendag - in 2018 op zaterdag 22 september – gingen alle bewoners van De Schans in Tolkamer in klederdracht op de foto. De portretjes hangen vanaf nu in eigengemaakte lijsten een jaar lang in de hal van het woongebouw aan de Burgemeester Daalderopstraat in Tolkamer. “Leuk he”, zegt Thea Janssen, actief lid van de organisatiecommissie Burendag, “zo kan iedereen zien wie wie is!”

Burendag 2018

Elk jaar vieren de bewoners van de 36 woningen in woongebouw De Schans de Burendag. Thea vertelt: “Dit jaar hebben we samen koffie gedronken, geluncht en spelletjes gedaan. Met een borreltje erbij, natuurlijk. Hiervoor was zoals ook in andere jaren onze tent weer opgezet in de binnentuin. We hebben van te voren klederdracht kostuums gemaakt. Onze buurman, fotograaf Jeroen Pijffers, heeft van iedereen een mooie foto gemaakt voor de fotowand in de hal.”

Saamhorigheid

“Mensen kijken allemaal erg uit naar Burendag. We krijgen veel hulp vanuit de buurt met het opzetten van de tent en het verzamelen van versnaperingen en spullen en klusjes voor die dag. Ook van de gemeente en bijvoorbeeld het Oranjefonds krijgen we bijdragen. Vanuit Burendag ontstaan weer andere ontmoetingen. Zo gaan we bijvoorbeeld dit jaar nog een keer samen bingo houden en rond de Kerst iets doen. We proberen met Burendag elke keer iets blijvends te doen, vorig jaar was dat bloembakken plaatsen bij de voordeuren, nu dus de fotowand. Alles doen we om elkaar te ontmoeten en de saamhorigheid vast te houden!”

Meer weten?

Wilt u zelf in de buurt iets organiseren? Er is veel te vinden op www.burendag.nl. Wilt u in contact komen met Thea Janssen en haar mede commissieleden, bel of mail dan met Mieke van der Steen via (0316) 543741 of m.vd.steen@vryleve.nl. Zij legt dan het contact voor u.

Burendag_2018_DaalderopBurendag_2018_Daalderop_5Burendag_2018_Daalderop_3