Mevrouw Roenhorst is de eerste nieuwe huurster in het project Graaf Reinaldstraat in Lobith. Zij ontving op woensdag 31 januari 2018 de sleutels van haar nieuwe huurhuis uit handen van Monique Monfrooij van woonstichting Vryleve. Deze week zijn de eerste 5 van de in totaal 21 woningen aan de nieuwe bewoners opgeleverd. De laatste oplevering zal naar verwachting eind april 2018 plaatsvinden.

Woningen voor kleine huishoudens

De woningen zijn vooral geschikt voor kleine huishoudens waar momenteel de grootste woningvraag van afkomstig is. Door eenvoud in ontwerp en uitvoering is Vryleve erin geslaagd de huurprijzen laag te houden. De netto huren variëren van € 520,00 per maand voor de tussenwoningen met plat dak tot € 535,00 per maand voor de hoekwoning met bergzolder. De woningen hebben elk 3  zonnepanelen op het dak, waardoor de bewoners rond de € 150,00 per jaar besparen op hun energierekening. Ondanks besparing op de bouwkosten hadden nieuwe huurders keuze voor kleuren tegelwerk in de badkamer en toilet. Voor de keuken hadden zij ruime keuze uit aanrechtbladen, kleuren voor de keukenkastjes en zelfs – tegen een geringe huurverhoging - uitbreidingsopties.

 Voorrang voor inwoners Gelders Eiland

Om doorstroming op het Gelders Eiland te bevorderen, heeft Vryleve de woningen met voorrang aangeboden aan woningzoekenden van het Gelders Eiland (de voormalige gemeente Rijnwaarden). Dit heeft er toe geleid dat alle 21  woningen  verhuurd kunnen worden aan inwoners van het Gelders Eiland. De woningen worden straks vooral bewoond door jonge huurders: 70% is jonger dan 40 jaar. Ook zijn het overwegend éénpersoonshuishoudens: 80%. De andere 20% zal bestaan uit tweepersoonshuishoudens. In 9 van de 21 woningen komen starters te wonen, dit is ruim 40% van de nieuwe bewoners. Dat is natuurlijk een mooi aantal!  

Meer informatie vindt u hier.

 2018_01_31_Eerste_nieuwe_huurster_Graaf_Reinaldstraat_Lobith_in_woning2018_01_31_Ondertekening_huurovereenkomst_etc._eerste_huurster_Graaf_Reinaldstraat_Lobith2018_01_31_Uiteiking_tuinbon_eerste_huurster_Graaf_Reinaldstraat_Lobith2018_01_31_Uitleg_aan_eerste_huurster_Graaf_Reinaldstraat_Lobith2018_01_31_Uitleg_huurcontract_eerste_huurster_Graaf_Reinaldstraat_Lobith