Vandaag, 7 december 2017, gaat bij de eerste huurwoning de gaskraan dicht. De laatste hand werd gelegd aan het plaatsen van infra rood panelen in een verhuurde seniorenwoning in Spijk. Vryleve vond de huurders bereid mee te werken aan een pilot van 2 jaar om ervaring met infra rood verwarming op te doen. Technisch en ook qua comfort en gebruiksgemak. De eerste stap in de omzetting naar gasloze woningen!

Plaatsing

In elke verblijfsruimte in het proefhuis zijn infra rood panelen geplaatst. De vorm en kleur zijn aangepast aan de plafonds en inrichting van de woning. Daarnaast is een elektrische boiler en een keramische kookplaat geplaatst. Hierdoor is er geen verbruik van gas meer in de woning. De bewoners zijn tevreden over de plaatsing. Zij hebben er weinig last van gehad. Ondanks dat zij wegens hun gezondheid weinig stof kunnen verdragen.

Pilot

Vryleve doet de pilot in samenwerking met De Slimme Jongens uit Zevenaar en Heatfun uit Lichtenvoorde. In de pilot periode zitten twee stookseizoenen. Tijdens alle seizoenen kunnen we goed bijhouden hoe het energieverbruik is en hoe de bewoners de verwarming ervaren. In de proefperiode kunnen we aanpassingen doen om het systeem optimaal te maken. Blijkt na 2 jaar dat het systeem goed werkt, dan verwijderen we de radiatoren en CV-ketel in de woning definitief. We breiden de omzetting naar gasloze woningen dan uit.

Meer informatie

Actuele informatie over de pilot kunt u vanaf januari 2018 lezen onder Projecten op deze site. Wilt u nu al meer informatie, dan kunt u terecht bij Martin Haverkamp, m.haverkamp@vryleve.nl.