Het is nu ruim anderhalf jaar geleden dat we te maken kregen met stevige maatregelen om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Maatregelen die niet alleen leiden tot - geheel of gedeeltelijke - sluitingen van bedrijven zoals Vryleve, maar ook tot verplichte veranderingen in gedrag. De ‘anderhalve meter’ en het niet meer handen schudden zijn daar twee duidelijke voorbeelden van.

Sinds zaterdag 25 september zijn veel maatregelen opgeheven én mogen we ons weer anders gaan gedragen. Op dit moment zie ik aarzelingen daarbij. Wel of niet handen schudden? Die anderhalve meter loslaten, terwijl die afstand best bijdraagt aan het zich comfortabel voelen? Ik ben benieuwd wat de ontwikkelingen hiervan in de komende tijd zullen zijn.

Het kantoor van Vryleve moest ook dicht. Het thuiswerken werd verplicht. Gelukkig hebben we dit goed kunnen organiseren en hebben onze huurders daar beperkt last van gehad. Telefonisch bleven we goed bereikbaar en de noodzakelijke afspraken konden bijna altijd gemaakt worden. Binnen Vryleve hebben we de ervaringen geëvalueerd. Hierbij werd duidelijk dat de openstelling zoals we die vroeger hadden wel anders zou kunnen. Elders op de site kunt u daar meer over lezen.

Oorspronkelijk waren we van plan het kantoor in 2021 en 2022 te verbouwen. Installaties moesten vervangen worden, de verlichting voldeed niet meer aan de huidige maatstaven, het binnenklimaat was slecht in te regelen en zo waren er nog diverse andere dingen die we aan wilden pakken. Door de verplichte sluiting konden we dit alles nu gelijktijdig aanpakken. Het is gelukt de werkzaamheden tijdig af te ronden.

Wij zijn heel tevreden over het resultaat en de bezoekers die we intussen al hebben mogen ontvangen zijn zeer complimenteus. Wat we van hen terug krijgen is dat ze zich welkom voelen, dat het lekker licht is in het gebouw, transparant (de muren van vroeger zijn vervangen door glazen wanden) en een moderne inrichting die past bij deze tijd.

Kortom wij staan helemaal klaar om in de veranderde wereld u weer ouwerwets goed te helpen waar wij dat kunnen en u dat nodig vindt. Ook nu blijft ons doel dat u goed en fijn woont! 

Dirk Hoogland

27 september 2021