Een heerlijke open deur om deze blog mee te beginnen. hoe vaak ik deze woorden hoor, maar ook zelf gebruik is niet te tellen. Zelf denk ik dat dit gevoel van snelheid ermee te maken heeft dat we, elke dag weer, een enorme vloed aan informatie over enorm veel verschillende onderwerpen te verstouwen hebben. Daardoor lijkt er gigantisch veel meer te gebeuren in eenzelfde tijd waardoor we het gevoel krijgen dat de tijd sneller gaat.

Of hierdoor het gevoel ook ontstaat dat er op sommige vlakken niets of heel traag iets gebeurd weet ik niet. Maar ook die opmerking hoor ik geregeld en denk ik soms zelf ook. Dit beeld vind ik veel vervelender. Onze huurders hebben dit gevoel ook geregeld en laten dat ons gelukkig ook weten. Vanuit hun situatie zou ik precies hetzelfde denken. Het is vaak niet uit te leggen, waarom soms eenvoudig lijkende problemen zoveel tijd kosten om op te lossen.

De regels en procedures waar wij mee te maken hebben, de zorgvuldigheid die we willen betrachten zijn voor degene met het probleem totaal niet relevant. Er telt maar één ding, het probleem moet opgelost worden en snel ook. Gelukkig constateer ik wel dat het zichtbaar geven van aandacht, het goed geïnformeerd houden, het in gesprek blijven met elkaar helpt bij de acceptatie van het ‘wat langer duren’.

Een prettige wijze van met elkaar praten is natuurlijk tussen iedereen van grote waarde. In deze periode waar we meer buiten zijn, genieten in de tuin van het lekkere weer, neemt de kans op het produceren van geluid zeker toe. Dat kan komen door spelende (klein)kinderen in een badje, een gezellig familiefeestje of het aanhebben van ‘achtergrondgeluid’. Hoe mooi zou het zijn als we daar me elkaar gewoon over kunnen praten. Van te voren aangeven dat je een feestje houd, eventueel achteraf je verontschuldigen of op dat moment vriendelijk vragen of de volumeknop wat lager kan. Laten we met elkaar genieten, de tijd gaat snel …….

Ruim 14 jaar geleden ben ik bij Vryleve begonnen. In die tijd is er van alles gebeurd en hebben we met elkaar veel weten te realiseren. Nu ik over enkele maanden met pensioen ga, kijk ik met plezier terug naar die tijd. Het was fijn te werken op het Gelders Eiland! Ook als je het naar je zin hebt gaat de tijd snel …….