Burendag De Schans: gewoon heel bijzonder!

Elk jaar vieren de bewoners van appartementengebouw De Schans in Tolkamer samen Burendag. Dat vindt plaats in de binnentuin achter De Schans in een mooie grote partytent, die door vrijwilligers geregeld is via hun netwerk in het dorp.

Elk jaar krijgt Vryleve ook weer leuke foto’s van de Burendag De Schans toegestuurd. En elke keer zien we dan hoe fijn het is dat de bewoners er samen voor zorgen dat ze elkaar blijven ontmoeten en niet eenzaam worden.

De viering zelf is een gezellig samenzijn met heerlijke koffie, thee en de nodige zoete versnaperingen. Dit jaar zien we op de foto’s wat de activiteit van 2022 was: het vrolijk beschilderen van aardenwerken plantenpotten. En een bingo met een borreltje.

Jos, Joke, Jan en Thea en de andere vrijwilligers die het festijn organiseren wonen in het gebouw en in de buurt ervan. Ze zijn al wekenlang in touw om leuke activiteiten te bedenken en bijdragen in natura bijeen te krijgen. Zo zorgen zij ervoor dat de Burendag een ontmoetingsdag wordt waar al lang naar uitgekeken wordt.

Naast de Burendag wordt in de entreehal regelmatig een bijeenkomst georganiseerd met de Kerst of met andere feestelijke dagen. Met een gezellige kerstboom en kerstwensen voor elkaar.

Lieve vrijwilligers, petje af voor jullie! Het lijkt allemaal zo gewoon, maar wat jullie doen, ondanks ziekte en verlies, is heel bijzonder. Bedankt voor jullie positiviteit.

We duimen dat jullie voorbeeld aanstekelijk mag werken voor andere buurten!

CM_Photogrid_1664114892575_002      Burendag_De_Schans_22_a     Burendag_De_Schans_22_b    Burendag_De_Schans_22_c