Op zaterdag 16 maart 2024 vierden de bewoners van 36 appartementen in gebouw De Schans in Tolkamer dat een burencommissie al 12.5 jaar activiteiten voor hen organiseert. De jubileumviering werd gehouden in het zaaltje van het naastgelegen Lobede.

Sociale contacten

Jos Gerritzen is samen met zijn vrouw Joke en met Thea en Jan Jansen de drijvende kracht achter de burencommissie. Hij vertelt: "Door het stoppen met mijn rijdende winkel ontstond het idee om er voor te blijven zorgen dat de mensen sociale contacten hadden. Zo ontstond het plan om met de bewoners van de 36 appartementen aan de Burgemeester Daalderopstraat in Tolkamer in september Burendag te houden in de tuin van Lobede."

Veel activiteiten

Zoals het dan gaat: van het een kwam het ander. Naast de jaarlijkse burendag organiseert de burencommissie bijvoorbeeld rondom de Kerst dat er een kerstboom komt met wensen aan elkaar. Er zijn thema-avonden samen en er is een AED geplaatst. Ook het idee van de naamgeving van het gebouw komt van de commissie. Iedereen kent nu de naam De Schans. 

Sponsoren

Voor de activiteiten doen de leden van de commissie veel moeite om in natura spullen van ondernemers en organisaties te krijgen. En dat lukt elke keer weer wonderwel.

We wensen deze groep vrijwilligers nog veel actieve jaren toe en feliciteren de bewoners van De Schans met hen!

20240316_194803    20240316_205839    IMG-20240316-WA0014