• a
  • a
  • a
U bent hier:  ›   ›  Koopwoningen
Volg ons op

Koopwoningen

Mogelijkheid tot verkoop ontstaat door markt

Vryleve is er natuurlijk vooral voor betaalbare huurwoningen. We hebben een bestand van rond de 1500 woningen, enkele winkel-/bedrijfspanden en ruim 100 garages (boxen en garageplekken in kelders). We volgen de vraag naar verschillende woningtypen in het woningbestand op de voet. Zo weten we of we voor diverse groepen woningzoekenden voldoende passend aanbod hebben.

In het woningbestand hebben we in verhouding veel grote huizen met drie slaapkamers. We merken dat huishoudens kleiner worden en ook om kleinere woningen vragen. Vryleve bouwt daarom de komende jaren alleen kleine nieuwe woningen. Zo onstaat soms de mogelijkheid enkele grote woningen te verkopen. Dat doen we zo beperkt mogelijk, want de vraag naar huurwoningen is erg groot!

Enkele verkopen per jaar

We verkopen een handjevol woningen per jaar. Dat betekent dat we goed onderzoeken of een huurwoning verkocht wordt of niet. Daarbij zijn van belang: het woningtype, de marktwaarde, de bedrijfswaarde en de ligging van de woning. Ook houden we ons aan wettelijke regels, regionale afspraken en ons eigen verkoopbeleid.

Voor 2023 is vastgesteld dat we 2 woningen gaan verkopen. Dit aantal is in juli bereikt. 

Meer weten? Neem contact op met Mieke van der Steen via 0316-543741 of info@vryleve.nl.