• a
  • a
  • a
U bent hier:  ›   ›  Koopwoningen
Volg ons op

Koopwoningen

Mogelijkheid tot verkoop ontstaat door markt

Vryleve is er natuurlijk vooral voor betaalbare huurwoningen. We hebben een bestand van rond de 1500 woningen, enkele winkel-/bedrijfspanden en ruim 100 garages (boxen en garageplekken in kelders). We volgen de vraag naar verschillende woningtypen in het woningbestand op de voet. Zo weten we of we voor diverse groepen woningzoekenden voldoende passend aanbod hebben.

In het woningbestand hebben we relatief veel grote huizen met drie slaapkamers. We merken dat huishoudens kleiner worden en ook om kleinere woningen vragen. Door Vryleve worden daarom de komende jaren alleen kleine nieuwe woningen gebouwd. Zo is de mogelijkheid ontstaan voorlopig elk jaar enkele grote woningen te verkopen.

Enkele verkopen per jaar

We verkopen dus een handjevol woningen per jaar. Dat betekent dat we goed onderzoeken of een huurwoning verkocht wordt of niet. Daarbij zijn - naast het al genoemde woningtype - de waarde op de markt en de waarde die wij financieel en in vergelijking met andere woningbezit aan de woning toekennen van belang. Ook houden we ons aan regels, die in wettelijk en in ons verkoopbeleid opgelegd zijn.

Voor 2022 is vastgesteld dat we 2 woningen gaan verkopen aan zittende huurders.

Meer weten of afspraak maken? Neem contact op met Mieke van der Steen via 0316-543741 of info@vryleve.nl.