• a
  • a
  • a
U bent hier:  ›   ›  Koopwoningen
Volg ons op

Koopwoningen

Uw huurwoning te koop

Heeft u interesse in het kopen van uw huurwoning? Soms kunt u uw huurwoning kopen. Wij komen graag met u in gesprek om te kijken wat uw mogelijkheden hierin zijn. We bekijken elke aanvraag op zich. Zaken die een rol kunnen spelen bij al of niet verkopen zijn de situatie op de woningmarkt, de waarde en de vraag naar het huren van uw woningtype.

Kunt u uw huurwoning kopen, dan laten wij een onafhankelijke waardebepaling op dat moment uitvoeren (een taxatie). De verkoopprijs van de woning is de waarde in de markt. U betaalt ook de "kosten koper", afgekort k.k. Dit zijn alle kosten, die komen kijken bij eigendomsoverdracht van Vryleve naar u, met name bestaande uit notariskosten en overdrachtsbelasting.

Mogelijkheid tot verkoop ontstaan door markt

Vryleve is er natuurlijk vooral voor betaalbare huurwoningen. We hebben een woningbestand van rond de 1450 woningen. We volgen de vraag op de voet om in dit bestand voor diverse groepen woningzoekenden voldoende passend aanbod te hebben. In het woningbestand hebben we momenteel relatief veel grote huizen met drie slaapkamers. We merken dat de huishoudens kleiner worden en ook om kleinere woningen vragen. Zo ontstaat de mogelijkheid elk jaar enkele grote woningen te verkopen.

Hoe weet ik of mijn huurhuis te koop is?

We bekijken elke koopwens op zich. De kans dat u uw huurwoning kunt kopen is groter naarmate de huur van de woning lager ligt. Ligt uw huurprijs rond de € 550 of lager? We nodigen u van harte uit voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Huurt u een woning van rond de € 700 per maand, dan is verkoop niet erg kansrijk. In dat geval is de marktwaarde van uw huurhuis vaak lager dan de onze bedrijfswaarde. We zouden dan een prijs moeten vragen boven de marktwaarde. In dat geval blijven we uw woning verhuren. Maar ook dan bent u van harte welkom voor een persoonlijk gesprek. In dat geval over een vrijkomende bestaande woning die verkocht wordt.

Meer weten of afspraak maken? Neem contact op met Mieke van der Steen via 0316-543741 of m.vd.steen@vryleve.nl.

 

Bestaande woningen te koop

Vryleve verkoopt jaarlijks een aantal huurwoningen uit het bestaande woningbezit. Dit kan noodzakelijk zijn om over voldoende financiele middelen te kunnen beschikken. Maar ook omdat de woning minder goed in het woningbestand past. We bieden de woningen aan voor een scherpe en marktconforme verkoopprijs. Dit doen we zelf of via een makelaar.

Op dit moment hebben wij te koop via GABA Makelaardij, Zevenaar:  de twee-onder-één-kap met garage Graaf Ottoweg 83 in Lobith. Biedingen vanaf € 150.000,00 k.k. worden door Vryleve serieus in overweging genomen.

gr_otto_83

Eveneens via GABA Makelaardij te koop: De Kuiperij 33 in Pannerden. Biedingen vanaf € 150.000,00 k.k. worden door Vryleve serieus in overweging genomen. 

de_kuiperij_33

Nu ook te koop: Boterdijk 46 in Tolkamer. Deze karakteristieke bovenwoning met 2 slaapkamers uit 1919 is uitstekend geschikt voor starters op de woningmarkt en heeft een zeer haalbare vraagprijs van € 79.000 k.k. Verkopend makelaar is Ikink en Koenders Makelaardij in Tolkamer, telefoon 0316-541847.

boterdijk_46

Uitgebreide inlichtingen over de koopwoningen kunt u vinden op Funda.nl als u klikt op het adres hierboven. U kunt ook direct contact opnemen met de verkopend makelaar (bij de woning en op Funda.nl  genoemd) of Mieke van der Steen via 0316-543741 of m.vd.steen@vryleve.nl.

Bouwkavels te koop

Vryleve heeft op dit moment nog 1 bouwkavel uit de "oude serie" in de wijk Vierkenshof in Tolkamer te koop. De genoemde verkoopprijs geldt inclusief btw. 

Vierkenshof 60, hoekkavel, kadasternummer B4791, grootte 359 m2. Onder voorbehoud verkocht.

 

Verder goed nieuws over de verkaveling van de dijkstrook in de wijk Vierkenshof in Tolkamer: deze heeft inmiddels plaatsgevonden. Er zijn 13 kavels ontstaan met een breedte van gemiddeld 22 m en diepte van ca. 30 m. Er zijn nog kavels beschikbaar. Meer informatie: makelaardij Ikink en Koenders, Tolkamer, 0316-541847.

De vaste m2 prijs is op dit moment € 162,50 inclusief btw. Dit geldt voor alle beschikbare kavels.