• a
  • a
  • a
U bent hier:  ›   ›  Koopwoningen
Volg ons op

Koopwoningen

Uw huurwoning te koop

Heeft u interesse in het kopen van uw huurwoning? Soms kunt u uw huurwoning kopen. Wij komen graag met u in gesprek om te kijken wat uw mogelijkheden hierin zijn. We bekijken elke aanvraag op zich. Zaken die een rol kunnen spelen bij al of niet verkopen zijn de situatie op de woningmarkt, de waarde en de vraag naar het huren van uw woningtype.

Kunt u uw huurwoning kopen, dan laten wij een onafhankelijke waardebepaling op dat moment uitvoeren (een taxatie). De verkoopprijs van de woning is de waarde in de markt. U betaalt ook de "kosten koper", afgekort k.k. Dit zijn alle kosten, die komen kijken bij eigendomsoverdracht van Vryleve naar u, met name bestaande uit notariskosten en overdrachtsbelasting.

Mogelijkheid tot verkoop ontstaan door markt

Vryleve is er natuurlijk vooral voor betaalbare huurwoningen. We hebben een woningbestand van rond de 1450 woningen. We volgen de vraag op de voet om in dit bestand voor diverse groepen woningzoekenden voldoende passend aanbod te hebben. In het woningbestand hebben we momenteel relatief veel grote huizen met drie slaapkamers. We merken dat de huishoudens kleiner worden en ook om kleinere woningen vragen. Zo ontstaat de mogelijkheid elk jaar enkele grote woningen te verkopen.

Hoe weet ik of mijn huurhuis te koop is?

We bekijken elke koopwens op zich. De kans dat u uw huurwoning kunt kopen is groter naarmate de huur van de woning lager ligt. Ligt uw huurprijs rond de € 550 of lager? We nodigen u van harte uit voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Huurt u een woning van rond de € 700 per maand, dan is verkoop niet erg kansrijk. In dat geval is de marktwaarde van uw huurhuis vaak lager dan de onze bedrijfswaarde. We zouden dan een prijs moeten vragen boven de marktwaarde. In dat geval blijven we uw woning verhuren. Maar ook dan bent u van harte welkom voor een persoonlijk gesprek. In dat geval wellicht over een vrijkomende bestaande woning die verkocht wordt.

Meer weten of afspraak maken? Neem contact op met Mieke van der Steen via 0316-543741 of m.vd.steen@vryleve.nl.

 

Bestaande woningen te koop

Vryleve verkoopt jaarlijks een aantal huurwoningen uit het bestaande woningbezit. Dit kan noodzakelijk zijn om over voldoende financiele middelen te kunnen beschikken. Maar ook omdat de woning minder goed in het woningbestand past. We bieden de woningen aan voor een scherpe en marktconforme verkoopprijs. Dit doen we zelf of via een makelaar.

Te Koop: Berenicestraat 12 in Tolkamer-Tuindorp.

voorzijde_Berenicestraat_12

Karakteristieke geschakelde tussenwoning met twee slaapkamers, een voortuin en achtertuin en een stenen schuur. Bergruimte is binnenshuis ruim aanwezig. Deze woning behoeft een upgrade in afwerking en onderhoud maar is de ideale uitdaging voor mensen met 2 rechterhanden om er echt iets moois van te maken!

Uitgebreide informatie vindt u op Funda.nl.

Inlichtingen: bij makelaar Gaba, Zevenaar via telefoon 026-4435555 of via Mieke van der Steen via kantoor Vryleve 0316-543741 of m.vd.steen@vryleve.nl.   

Bouwkavels te koop

Verkoop dijkkavels Vierkenshof gestart

Vierkenshof_dijkkavels_ligging_2

Aan de westkant van de wijk Vierkenshof, gelegen aan de dijk, met zicht op recreatieplas De Byland, heeft in het voorjaar van 2018 de definitieve verkaveling plaatsgevonden naar 13 bouwkavels. De diepte van de kavels is ca. 30 meter. De breedte is verschillend en komt gemiddeld op 22 meter. De vaste, niet onderhandelbare prijs voor de bouwkavels is € 162,50 per m2 inclusief btw.

5 kavels zijn verkocht.

Voor 7 kavels op deze unieke locatie loopt een optie tot 1 november a.s. 

Nog 1 kavel "oude serie"

Vryleve heeft op dit moment nog 1 bouwkavel uit de "oude serie" in de wijk Vierkenshof in Tolkamer te koop. De verkoopprijs voor deze bouwgrond is ook  € 162,50 per m2, inclusief btw. Het betreft:

Vierkenshof 60, hoekkavel, kadasternummer B4791, grootte 359 m2. Onder voorbehoud verkocht.

Informatie

Alle bouwkavels in eigendom van Vryleve in de wijk Vierkenshof zijn in verkoop bij Makelaardij Ikink en Koenders in Tolkamer, telefoon: 0316-541847.