• a
  • a
  • a
U bent hier:  ›   ›  Koopwoningen
Volg ons op

Koopwoningen

Uw huurwoning te koop

Heeft u interesse in het kopen van uw huurwoning? Soms kunt u uw huurwoning kopen. Wij komen graag met u in gesprek om te kijken wat uw mogelijkheden hierin zijn. We bekijken elke aanvraag op zich. Zaken die een rol kunnen spelen bij al of niet verkopen zijn de situatie op de woningmarkt, de waarde en de vraag naar het huren van uw woningtype.

Kunt u uw huurwoning kopen, dan kan het zijn dat een onafhankelijke waardebepaling op dat moment nodig is (een taxatie). De verkoopprijs van de woning is de waarde in de markt. U betaalt ook de "kosten koper", afgekort k.k. Dit zijn alle kosten, die komen kijken bij eigendomsoverdracht van Vryleve naar u, met name bestaande uit notariskosten en overdrachtsbelasting.

Mogelijkheid tot verkoop ontstaan door markt

Vryleve is er natuurlijk vooral voor betaalbare huurwoningen. We hebben een woningbestand van rond de 1460 woningen. We volgen de vraag op de voet om in dit bestand voor diverse groepen woningzoekenden voldoende passend aanbod te hebben. In het woningbestand hebben we relatief veel grote huizen met drie slaapkamers. We merken dat huishoudens kleiner worden en ook om kleinere woningen vragen. Zo ontstaat de mogelijkheid elk jaar enkele grote woningen te verkopen.

Hoe weet ik of mijn huurhuis te koop is?

We bekijken elke koopwens op zich. De kans dat u uw huurwoning kunt kopen is groter naarmate de huur van de woning lager ligt. Ligt uw huurprijs rond de € 550 of lager? We nodigen u van harte uit voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Huurt u een woning van rond de € 700 per maand, dan is verkoop niet erg kansrijk. In dat geval is de marktwaarde van uw huurhuis vaak lager dan de onze bedrijfswaarde. We zouden dan een prijs moeten vragen boven de marktwaarde. In dat geval blijven we uw woning verhuren. Maar ook dan bent u van harte welkom voor een persoonlijk gesprek. In dat geval wellicht over een vrijkomende bestaande woning die verkocht wordt.

Meer weten of afspraak maken? Neem contact op met Mieke van der Steen via 0316-543741 of m.vd.steen@vryleve.nl.

 

Bestaande woningen te koop

Vryleve verkoopt jaarlijks een aantal huurwoningen uit het bestaande woningbezit. Dit kan noodzakelijk zijn om over voldoende financiele middelen te kunnen beschikken. Maar ook omdat de woning minder goed in het woningbestand past. We bieden de woningen aan voor een scherpe en marktconforme verkoopprijs. Dit doen we zelf of via een makelaar.

Momenteel zijn er geen bestaande woningen te koop.