• a
  • a
  • a
U bent hier:  ›   ›  Corona hulp initiatieven
Volg ons op

Corona hulp initiatieven

We houden al een tijdlang afstand en hebben weinig contacten. Eerst om verspreiding van het Corona virus te verminderen. Nu om verspreiding te voorkomen. De strenge maatregelen die ons dagelijks leven behoorlijk op zijn kop hebben gezet zijn gelukkig versoepeld. We zien dat er op Het Gelders Eiland  initiatieven zijn ontstaan om tóch boodschappen in huis te krijgen, onze persoonlijke verzorging te kunnen doen en onze medemens niet te laten vereenzamen. Onderstaande initiatieven zijn ons opgevallen. We delen ze met u, zodat u er gebruik van kunt maken. Want afstand houden en weinig contact hebben blijft nog nodig om een nieuwe uitbraak van het virus te voorkomen.   

* Voor je buurt initiatief kun je voor een financiele bijdrage aankloppen bij het Krachtlokaal van de gemeente Zevenaar voor DoeDuiten. Dat deden ook de bewoners van De Schans in Tolkamer. Zij vroegen iedereen een kaart voor de buren te maken, die zij ophingen in de centrale hal in de vorm van een hart, Met DoeDuiten was er voor elke kaartschrijver een mooie plant ter bemoediging in deze tijd.

actie_corona_daalderop_5  actie_corona_daalderop_4  actie_corona_daalderop_3  actie_corona_daalderop_2

* Op Facebook zagen we een app die ontwikkeld is door Caleidoz.

whappapp          

* Op Facebook, in de groep Lobith-Tolkamer bijvoorbeeld, bieden mensen zich aan om boodschappen te doen. 

* De meeste winkels in onze dorpen zijn weer open met de nodige maatregelen. Durft u er nog niet heen, vraag bijvoorbeeld een buur of bekende om boodschappen voor u mee te nemen. Laat u horen, de meeste mensen helpen u graag! Gaat u zelf naar de winkel, houdt u aan de maatregelen en houdt afstand tot anderen. 

* De COOP in Pannerden is sinds 16 maart gestart met een dagelijkse bezorgservice. U kunt hiervoor bellen 0316-371304 of per e-mail Leenders.pannerden@coop.nl.

* Schoonheidsspecialist Bonne Ambiance Totaal Cosmétique in Pannerden brengt op verzoek producten langs. U kunt bellen 0316-341584 of e-mail info@bonneambiance.nl.

* Er kunnen nog steeds maaltijden besteld worden bij de maaltijdservice van De Oude Waal in Pannerden via 0316-371206 of info@deoudewaal.nl.

* Restaurants (bijv. Villa Copera, Kade 7 en Taveerne De Bijland)  bieden de service, dat je maaltijden kunt afhalen of desgewenst bezorgd kunt krijgen. Kijk op hun sites: www.villa-copera.nl en https://www.kadetolkamer.nl/thuisbezorgd/ en www.taveernedebijland.nl. Kijk ook op Facebook pagina's voor hun aanbod. Veel van de restaurants zijn alweer - beperkt - open. Reserveren is vaak nodig!

* Kappers en pedicure zijn weer aan het werk. Schrik niet als er komt: hun zaak is voorzien van schermen en pijlen. Zelf hebben ze vaak beschermende kleding, mondkapjes en schermen op. Soms wordt u gevraagd een mondkapje op te doen.

* MoniCare heeft een telefooncirkel gemaakt voor haar cliënten. Zij stelt voor om kwetsbare oudere mensen eenmaal per dag even op te bellen. Dat telefoontje kan zo belangrijk zijn en breekt de eenzame dag. Monicare roept anderen op om voor deze groep mensen de dag iets mooier te maken door dit kleine gebaar.

* Bezoeken in persoon lukt op afstand wel, het liefst buiten. Via videobellen kunnen we elkaar op een eenvoudige manier wel zien, één op één en ook in een groep. Dat kan via 6 apps, die u kunt downloaden op uw smartphone of tablet: Skype, Zoom, Hangouts, Houseparty, FaceTime en Microsoft Teams. 

* Om de horeca ondernemers in de Liemers te ondersteunen is de website www.liemersbezorgt.nl gestart. Hier kunt u plaatselijke ondernemers vinden, waarbij u maaltijden kunt bestellen en laten bezorgen.