• a
  • a
  • a
U bent hier:  ›   ›  Zonne-energie
Volg ons op

Zonne-energie

Zonnepanelen op daken van acht woongebouwen Vryleve in 2022

Vryleve werkt aan de klimaatdoelen. In opdracht van Vryleve installeert Lens (een fullservice zonpartner) dit jaar zonnepanelen op de daken van acht woongebouwen. Lens doet dit vanuit haar energiecoöperatie Zonnebuur, ondersteund door een subsidieregeling. Huurders die in Zonnebuur deelnemen, profiteren van een jaarlijks financieel voordeel. Hoe het werkt? Dat leest u hieronder.

Hoe gaat de plaatsing van zonnepanelen?

Op sommige daken wordt eerst de dakbedekking vernieuwd. Alle acht daken zijn al voldoende geïsoleerd. Dan worden de zonnepanelen met een kraan op het dak gehesen en aangelegd. De zonnepanelen worden daarna aangesloten op een aparte elektriciteitsmeter in elk van de woongebouwen. De opgewekte stroom gaat naar het openbare elektriciteitsnetwerk. Lens hoeft dus geen werkzaamheden in woningen te verrichten. Uiteraard brengt Vryleve de huurders op de hoogte van de werkzaamheden als het zover is.

Zonnebuur investeert in de zonnesystemen en beheert deze voor Vryleve. Dankzij de subsidieregeling genieten de deelnemende huurders van jaarlijks financieel voordeel. Goed voor het milieu én hun portemonnee.

Wat is Zonnebuur? 

Zonnebuur is de energiecoöperatie van Lens. Lens ontwerpt, installeert en beheert al tien jaar zonnesystemen voor woningcorporaties en huurders. Zonnebuur handelt zonder winstoogmerk. In opdracht van Vryleve laat Zonnebuur de zonnepanelen op woongebouwen installeren en onderhouden. De overheid keert voor de opgewekte zonnestroom een subsidie uit, de SCE (Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking). Huurders die lid zijn geworden van Zonnebuur ontvangen 15 jaar lang jaarlijks een bijdrage voor hun deelname aan de energiecoöperatie. De bijdrage ligt rond de € 50,- per jaar.

Acht woongebouwen

De woongebouwen die zonnepanelen krijgen, liggen aan de Pastoor Brugmanstraat in Pannerden, de Wilgenstraat, Tolhuisstraat, Tuinstraat en Kwekerstraat in Lobith, de Voorstraat in Spijk, ’t Laantje - Tolstraat en de Burgemeester Daalderopstraat in Tolkamer.

Meer weten?

U leest meer op www.zonnebuur.nl.