• a
  • a
  • a
U bent hier:  ›   ›  Zelf klussen
Volg ons op

Zelf klussen

Zelf klussen in huis

Het belangrijkste aan een woning is dat u zich er thuis voelt. Daarom wilt u deze graag inrichten naar uw eigen smaak. In de kleuren en met de meubels die ú mooi vindt. 

Wilt u hierin verder gaan, dan bestaat soms de mogelijkheid zelf uw woning naar wens te verbouwen. Bijvoorbeeld in de vorm van een vaste trap naar de zolder, een andere badkamer of een aanbouw of overkapping aan de keuken. Omdat we hierbij rekening moeten houden met de mensen die de woning ná u gaan huren, houdt u zich aan de voorwaarden die wij hebben opgesteld. 

De voorwaarden voor zelf klussen

Bij Woonstichting Vryleve kunnen we ons voorstellen dat u uw woning wilt aanpassen aan uw eigen behoefte of smaak. Maar we willen voorkomen dat wij en de huurders ná u voor verrassingen komen te staan. Daarom hebben we spelregels opgesteld voor als u zelf gaat klussen in huis. In het kort komen deze hierop neer:

  • Vraag de verandering altijd vooraf schriftelijk bij ons aan. Wij beoordelen de aanpassingen op technische aspecten, haalbaarheid, materiaalkeuze en uitvoering. Aan de hand hiervan krijgt u wel of geen toestemming om de verandering door te voeren. Dit hangt ook af van het verwachte resultaat: is het een verbetering van de huidige situatie of niet? Wij wijzen nooit zomaar aanvragen af. Soms is een verandering bijvoorbeeld technisch niet mogelijk. 
  • Soms is het nodig om toestemming te vragen aan de gemeente, bijvoorbeeld in de vorm van een omgevingsvergunning (onderdeel daarvan is de bouwvergunning). Het kan ook zijn dat u een meldingsplicht heeft om door te geven wat er gaat veranderen. Geldt dit voor uw klus, dan mag u pas beginnen met aanpassen als u toestemming heeft van ons én van de gemeente.
  • Nadat u de veranderingen heeft aangebracht, bent u verplicht om deze zelf te onderhouden en te repareren tijdens uw huurperiode. Hierbij kunt u denken aan het buitenschilderwerk van een aanbouw of dakkapel. Of het repareren van een lekkend bad dat u zelf heeft laten installeren. Als u tijdens het klussen schade veroorzaakt in of om uw woning of die van de buren, moet u dit zelf vergoeden. 
  • Gaat u verhuizen? Dan bekijken wij of we de aanpassing overnemen. Dit is afhankelijk van de technische staat en of u vooraf toestemming heeft gekregen voor uitvoering. Soms krijgt u bij een verhuizing een vergoeding voor een aanpassing. 

Meer weten?

Op Youtube kunt u veel goede instructiefilmpjes vinden voor kluswerk, bijvoorbeeld voor het leggen van laminaat. Het gebruik van de juiste gereedschappen is natuurlijk ook belangrijk!

Heeft u specifieke vragen over het klussen in uw woning? Bel ons dan op (0316) 54 37 41. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook via info@vryleve.nl.