• a
  • a
  • a
U bent hier:  ›   ›  Tijdelijke huurkorting
Volg ons op

Tijdelijke huurkorting

Zit u in financiële problemen en kan tijdelijke huurkorting een oplossing bieden? Stuur ons dan een verzoek tot tijdelijke huurkorting per e-mail of post.

Tijdelijk bevriezen of verlagen huur

Vanaf 1 april 2021 is er nieuwe wetgeving en mogen woningcorporaties zoals Vryleve de huur tijdelijk bevriezen of verlagen als een huurder in financiële problemen zit. De tijdelijke huurkorting mag maximaal drie jaar duren. De tijdelijke huurkorting geldt voor huurders van sociale huurwoningen, huurders van vrije sectorwoningen (huur boven € 763,47, prijspeil 2022) komen niet in aanmerking.

De info op een rij

  • De huurkorting of huurbevriezing geldt voor één maand tot maximaal drie jaar.
  • U doet zelf de aanvraag. Stuur een e-mail naar info@vryleve.nl of stuur een brief naar Woonstichting Vryleve, Halve Maan 18, 6915SW Lobith.
  • Vryleve beoordeelt uw aanvraag en beslist of tijdelijke huurbevriezing of huurkorting een oplossing kan zijn in uw situatie. Vryleve is niet verplicht om u huurkorting te geven.
  • Als Vryleve besluit u tijdelijk huurkorting te geven, dan betaalt u na afloop van de afgesproken periode, weer de normale huur. Als er ondertussen huurverhoging zijn geweest, tellen we die er bij op.

Meer informatie

Hier vindt u meer informatie van de overheid over de Wet Tijdelijke Huurkorting. 

Eenmalige huurverlaging was andere regeling

Let op: tijdelijke huurkorting is iets anders dan de eenmalige huurverlaging waar corporatiehuurders met een laag inkomen en een hoge huur in 2021 wettelijk recht op hadden. De eenmalige huurverlaging kon alleen in 2021 aangevraagd worden en was géén tijdelijke korting die na drie jaar weer ophoudt, maar een blijvende verlaging van de huurprijs.