• a
  • a
  • a
U bent hier:  ›   ›  Overlast
Volg ons op

Overlast

Overlast? Vryleve zet zich in voor de leefbaarheid!

Ken uw buren
Hoe beter u uw buren kent, hoe beter u elkaar begrijpt. Wanneer u elkaar leert kennen is de drempel om overlast met elkaar te bespreken minder groot. Krijgt u nieuwe buren? Maak kennis met elkaar!

In gesprek met de buren
Heeft u last van bijvoorbeeld geluid of rommel van uw buren, ga dan in gesprek met elkaar. Soms zijn mensen er zich namelijk niet van bewust dat zij overlast veroorzaken. Een paar handige tips daarbij zijn:

  • wacht niet te lang met het gesprek, van uitstel komt afstel,
  • bedenk vooraf wat u wilt gaan zeggen,
  • probeer u in de ander te verplaatsen en samen een oplossing te bedenken,
  • wees vriendelijk en duidelijk,
  • kies een rustig moment; als u boos bent, zegt u misschien dingen waar u later spijt van krijgt.

Buurtbemiddeling

Het kan enorm helpen om een onpartijdige bemiddelaar in te schakelen, via buurtbemiddeling. U kunt buurtbemiddeling benaderen voor vragen over oplossen van een conflict met uw buren en ook voor hulp, bel 026-3519941 of mail buurtbemiddeling@rijnstad.nl. U kunt hier een folder van buurtbemiddeling downloaden met meer informatie. Alle overlastmeldingen worden als 1e behandeld door Buurtbemiddeling. Zijn zijn ons aanspreekpunt bij overlast. Wij kunnen u hierin ook aanmelden bij buurtbemiddeling als u dit wenst.

Juridische stappen

Is de overlast extreem en hebben meerdere mensen in de buurt overlast? In uitzonderlijke gevallen zijn dan juridische stappen mogelijk om de overlastveroorzaker te dwingen zijn of haar gedrag te veranderen. Heeft u last van uw buren en wilt u verder advies over hoe u het oplossen hiervan moet aanpakken?

Neem dan contact met ons op, het liefst per email; info@vryleve.nl. Wilt u dan uw telefoonnummer achterlaten waarop u tijdens kantooruren bereikbaar bent?

U kunt ook het formulier Overlast melden invullen in Mijn Vryleve. U weet dan zeker dat u niets vergeet te vermelden.