• a
  • a
  • a
U bent hier:  ›   ›  Brandveiligheid
Volg ons op

Brandveiligheid

Aan brand in huis denken we liever niet. Een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Gelukkig kunt u met een paar eenvoudige maatregelen de meeste branden voorkomen of beperken.

Uw woning voldoet aan brandveiligheidseisen

We zorgen voor de bouwkundige en installatietechnische veiligheid van onze woningen. In het Bouwbesluit zijn eisen voor brandveiligheid opgenomen. Onze woningen voldoen aan dat Bouwbesluit.

Praat eens met uw huisgenoot of buren over brand

Wat doet u als er brand uitbreekt? Wat doen uw huisgenoten? Wie neemt bijvoorbeeld de kinderen mee naar buiten, waar liggen de sleutels van de voordeur en achterdeur, wat kan bij vluchten in de weg liggen of staan? Goed om even met elkaar bij stil te staan.

Rookmelders

Al onze woningen zijn voorzien van rookmelders. Voor het goed functioneren van de rookmelder maken we u attent op de volgende aandachtspunten:

  • Verwijder regelmatig het stof van de rookmelder. Dit kan met een stofdoek, of eventueel met uw stofzuiger.
  • Haal nooit de batterij uit de rookmelder, de batterij gaat 10 jaar mee en wordt door Vryleve vervangen
  • Schilder nooit je rookmelder en stop nooit de gaatjes dicht. De detector kan hierdoor slecht functioneren.

Als het dan toch mis gaat

Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Heeft u brand gehad in of om uw woning, laat het ons altijd weten. De schade aan de woning wordt door Vryleve hersteld. U bent als huurder zelf verantwoordelijk voor de inboedel. De parketvloer, luxe badkamer of eigen keuken behoren ook tot de inboedel. Wij adviseren u dan ook om een goed dekkende inboedelverzekering af te sluiten.

Tips voor brandveilig wonen

Op de website van de brandweer vindt u veel informatie en folders. Er zijn onder andere folders over brandveilig wonen, wat je moet doen bij brand in een portiekflat of over de brandveiligheid van een scootmobiel. Deze en andere folders vindt u op de site van de brandweer.

Meer weten

Voor vragen over brandveiligheid kunt u bij ons terecht. U kunt bellen, een mail sturen naar info@vryleve.nl of het contactformulier op deze site invullen.